Cercle Numa pas a pas

Un programa holístic d’acompanyament a les persones que es desenvolupa en diferents fases:

Fase I
Descoberta

Afavorim espais de relació, d’escolta i diàleg on descobrim,  aprenem i avaluem aspectes nous de les nostres vides, dels nostres centres i serveis, dels nostres barris, de les nostres famílies i/o d’altres agents externs. Perquè per a esbrinar on volem anar, cal saber com som i a on som.

Fase II
AUTODETERMINACIÓ I PLANIFICACIÓ, UN CAMÍ PEL CANVI

Acompanyem amb una metodologia concreta en la presa de decisions i establim una guia de treball per a desenvolupar un pla de vida, de treball, de rols valorats, de salut, familiar i/o de formació… Obrim oportunitats a les persones del Cercle Numa a que generin canvis cap a un futur més positiu.

Fase III
CANVIANT ELS ROLS

Mitjançant el taller “Formar a formadors”, les persones del Cercle Numa es converteixen en transmissors de coneixement a partir de la seva experiència genuïna.

Fase IV
Tot explorant noves
oportunitats

El nostre objectiu és formar als atalaiadors (una nova figura), amb una metodologia concreta, per a que el treball en la comunitat esdevingui un èxit.

Fase V
Establim lligams

Hi ha una connexió al llarg del temps entre Numa i els diferents Cercle Numa (a través de les trobades d’I+D) per a poder actualitzar coneixements i avaluar resultats.

La riquesa de Cercle Numa és que, a més d’afavorir la coneixença entre les persones que hi formen part i transformar els seus rols, és una guia que escampa el projecte: els participants esdevenen formadors del seu entorn i es faciliten les eines per a que es repliquin altres Cercle Numa.

Els altres programes